torstai 2. huhtikuuta 2015

BLOGIN TARKOITUS

Ympäristöministeriön verkkosivuilla kerrotaan ministeriön tehtävästä ja tavoitteista mm.  seuraavaa:
Ympäristöministeriö vastaa valtioneuvoston ja eduskunnan käsittelyyn tulevien asioiden valmistelusta, jotka koskevat yhdyskuntia, rakennettua ympäristöä, asumista, luonnon monimuotoisuutta ja luonnonvarojen kestävää käyttöä sekä ympäristönsuojelua.
Ympäristöministeriön tavoitteena on olla yhteistyöhakuinen johtava vaikuttaja
  • kestävän kehityksen,
  • hyvän elinympäristön ja
  • monimuotoisen luonnon turvaamisessa nykyisille ja tuleville sukupolville.
Ministeriö vastaa hallinnonalansa
  • strategisesta suunnittelusta
  • ohjauksesta ja voimavaroista
  • säädösvalmistelusta
  • kansainvälisestä yhteistyöstä.
Asiat valmistellaan osastoissa ja yksiköissä, joita ovat luontoympäristöosasto, rakennetun ympäristön osasto, ympäristönsuojeluosasto, hallintoyksikkö, kansainvälisten ja EU-asiain yksikkö ja viestintäyksikkö. Rakennetun ympäristön osasto vastaa maankäytön, asumisen ja rakentamisen ohjauksesta ja kehittämisestä. Asumisen asioista vastaa rakennetun ympäristön osaston asumisen ryhmä. Asumisen ryhmän päällikkönä toimii hallitusneuvos Liisa Linna-Angelvuo.

Ympäristöministeriön hallinnonalaan kuuluvat Suomen ympäristökeskus (SYKE) ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA). Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää asumiseen ja rakentamisen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaa ja valvoo ARA-asuntokannan käyttöä.

Ympäristöministeriötä johtavat ympäristöministeri ja kulttuuri- ja asuntoministeri. Ympäristöministeri vastaa ympäristön- ja luonnonsuojeluasioista sekä ministeriön toimialan muista asioista lukuun ottamatta asumista, rakentamista ja kaavoitusta. Kulttuuri- ja asuntoministeri vastaa asunto- ja rakennusasioista sekä kaavoituksesta. Ministeriön ylimpänä virkamiehenä toimii kansliapäällikkö. Tällä hetkellä ympäristöministerinä toimii Sanni Grahn-Laasonen, kulttuuri- ja asuntoministerinä Pia Viitanen ja kansliapäällikkönä Hannele Pokka.

Ympäristöministeriö on keskeinen ministeriö asumisoikeusasukkaiden näkökulmasta, sillä se vastaa asumisoikeusasumista koskevasta säädösvalmistelusta. Ympäristöministeriö ohjaa ja valvoo Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskusta (ARA), jonka puolestaan ohjaa ja valvoo yleishyödyllisiä yhteisöjä, joihin esimerkiksi yleishyödylliset asumisoikeusyhteisöt kuten esimerkiksi AVAIN Asumisoikeus Oy kuuluvat.

Blogi sisältää kirjoituksia omista ja muiden kokemuksista ympäristöministeriöstä asumisoikeusasukkaiden elämään keskeisellä tavalla vaikuttavana ministeriönä. Blogi on osa blogiperhettä, johon kuuluvat muut blogit ovat...

- ARA-kirjoituksia
- Asumisoikeusasukkaat
- Asuntorakentamisen kehityssäätiö
- AVAIN Asumisoikeus Oy



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen vastaa omista kirjoituksistaan!